a

Učenici Nina Sokolov i Stefan Mitov na tradicionalnom prijemu na Belom dvoru

Nina Sokolov, učenica gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” iz Dimitrovgrada i Stefan Mitov, učenik gimnazije u Bosilegradu, prisustvovali su na tradicionalnom prijemu na Belom dvoru na Dedinju. Osamnaestu godinu zaredom domaćini prijema prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina 21. juna uručili su pohvalnice i prigodne poklone za više od 600 najboljih učenika završnih srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske, kao priznanje za ostvarene rezultate u školovanju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 457-683x1024.jpg

Nina Sokolov kao najbolji đak dimitrovgradske gimnazije ponela je puno utisaka sa ovog prijema.

“Ovaj događaj je na mene ostavio impresivan utisak kako zbog same organizacije, tako i zbog interesovanja koje prestolonaslednik pokazuje za buduće generacije” – rekla je Sokolov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 458-1024x683.jpg

“Mogu reći da poseta Belom dvoru i susret sa prestolonaslednikom Aleksandrom za mene predstavlja veliku čast i nagradu za moj trud tokom poslednje četiri godine” – izjavio je za portal FAR Mitov.

Prestolonaslednik Aleksandar poručio je mladima da budu ponosni na znanje koje su stekli i da ga stave u službu zemlje i građana, takođe poželeo im da i u budućnosti budu uspešni.

Svečanosti su prisustvovali i Mladen Šarčević, ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, Natalija Trivić, ministarka prosvete i kulture Republike Srpske, Stefan Lazarević, generalni direktor NCR korporacije u Srbiji, Milica Zorić, direktorka marketinga Link Group, akademik Milovan Danojlić, član Krunskog saveta, kao i brojne druge ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i nauke.

Teodora Petrov

Foto: iz albuma Nine Sokolov i Stefana Mitova / royalfamily.org

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar