Radionica „Voleti i biti voljen“ za dimitrovgradske osnovce od 28. juna do 1. jula

Od 28. juna do. 1. jula za učeniike osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada biće organizovana radionica pod nazivom „Voleti i biti voljen“.

Veroučiteljica Danijela Hristov ističe za portal Far da je ovo peta po redu radionica u kojoj deca mogu da iskažu svoju kreativnost i maštu.

„Dođite na radionicu pri našoj crkvi Roždestvo Presvete Bogorodice, koja ovog puta nosi naziv „Voleti i biti voljen. Radionica počinje na Vidovdan. Dva dana radimo i stvaramo u dvorištu crkve, a dva u porti manastira Sv. Dimitrija, poznatijem kao Manastirče“ – kazala je Hristov.

Prema njenim rečima, prvog dana, na Vidovdan, biće služena liturgija u crkvi koja traje do 9:00 sati, nakon čega će početi radionica.

„Ako volite da crtate ponesite blok i bojice, radite tehnikom koja vam najviše odgovara ili ako više volite pisanje, ponesite svesku i olovku. Dođite da se družimo, crtamo, pišemo, pevamo, da se igramo i .da stvaramo. Imaćemo obavezu da napravimo plakat za crkvu sa vašim radovima, kao i radove koje ćemo poslati redakciji dečijeg časopisa “Svetosavsko zvonce” – naglasila je veroučiteljica.

Sa prošlogodišnje radionice nagrade je dobilo četvoro učenika, a dva rada su objavljena u časopisu. Radionicu organizuje i vodi veroučiteljica Danijela Hristov uz blagoslov sveštenika Siniše Buvača i uz saglasnost monahinje Iraide, nastojateljice manastira Sv. Dimitrija.

U slučaju kiše radionica se odlaže za naredni dan.

A. Todorov

Foto: Arhiva Far-a

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar