a

Radionica „Voleti i biti voljen“ za dimitrovgradske osnovce od 28. juna do 1. jula

Od 28. juna do. 1. jula za učeniike osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada biće organizovana radionica pod nazivom „Voleti i biti voljen“.

Veroučiteljica Danijela Hristov ističe za portal Far da je ovo peta po redu radionica u kojoj deca mogu da iskažu svoju kreativnost i maštu.

„Dođite na radionicu pri našoj crkvi Roždestvo Presvete Bogorodice, koja ovog puta nosi naziv „Voleti i biti voljen. Radionica počinje na Vidovdan. Dva dana radimo i stvaramo u dvorištu crkve, a dva u porti manastira Sv. Dimitrija, poznatijem kao Manastirče“ – kazala je Hristov.

Prema njenim rečima, prvog dana, na Vidovdan, biće služena liturgija u crkvi koja traje do 9:00 sati, nakon čega će početi radionica.

„Ako volite da crtate ponesite blok i bojice, radite tehnikom koja vam najviše odgovara ili ako više volite pisanje, ponesite svesku i olovku. Dođite da se družimo, crtamo, pišemo, pevamo, da se igramo i .da stvaramo. Imaćemo obavezu da napravimo plakat za crkvu sa vašim radovima, kao i radove koje ćemo poslati redakciji dečijeg časopisa “Svetosavsko zvonce” – naglasila je veroučiteljica.

Sa prošlogodišnje radionice nagrade je dobilo četvoro učenika, a dva rada su objavljena u časopisu. Radionicu organizuje i vodi veroučiteljica Danijela Hristov uz blagoslov sveštenika Siniše Buvača i uz saglasnost monahinje Iraide, nastojateljice manastira Sv. Dimitrija.

U slučaju kiše radionica se odlaže za naredni dan.

A. Todorov

Foto: Arhiva Far-a

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar