a

Protest „Pravda za Nenada“ ispred dimitrovgradskog suda

Ispred Osnovnog suda u Dimitrovgradu održan je protest „Pravda za Nenada“ zbog nedavnog privođenja N.P. (25), koji je osumnjičen da je počinio krivično delo silovanja. Protest su organizovali njegovi roditelji Grozdan i Slavica Petrov zajedno sa prijateljima i rodbinom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 479-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 480-1024x683.jpg

Roditelji N.P. su izjavili za portal FAR, da je skup organizovan kako bi podržali sina, koji je, prema njihovim rečima, lažno osumnjičen i kako bi dobili pravdu.

„Izašli smo danas ovde kako bih dobila pravdu, jer je moj sin lažno osumnjičen za strašno krivično delo za koje ceo grad zna, od prvog trenutka, da nije istina. Svi ga znaju kao mirnog i normalnog mladića, bez mrlje u prošlosti“ – kazala je majka N.P. Slavica Petrov za FAR.

Ona je naglasila da su svi rezultati istrage – medicinski nalazi, sudska medicina i izjave svedoka pokazali da je optužba lažna, ali da je on i dalje u pritvoru već mesec i po dana.

„Niko ne zna da nam kaže zbog čega“ – navodi majka osumnjičenog i dodaje da je predlog da se njen sin pusti na slobodu odbijen, kako se ne bi uznemirila javnost u Dimitrovgradu.

Slavica Petrov ističe da je porodica doživela strašno maltretiranje od strane sudije koji je sada promenjen i slučaj je prepušten drugom sudiji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 481-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 482-1024x683.jpg

I otac N.P. Grozdan Petrov je kazao da je njegov sin u pritvoru bez ikakvih razloga i da su ovde da dokažu suprotno, da on nije kriv.

„Osumnjičen je za silovanje, za koje je dokazano da se nije dogodilo. Prema dokumentaciji, moj sin je potpuno nevin mladić i bez razloga se nalazi tamo gde ne treba. Iz tog razloga smo se okupili ovde, kako bi dali podršku mom sinu“ – rekao je on.

Inače, sredinom maja je saopšteno da je Policijska uprava u Pirotu privela N.P. (25) iz Dimitrovgrada, koji je osumnjičen da je počinio krivično delo silovanja. Njega je za silovanje prijavila njegova bivša devojka. Osumnjičenom je tada, po nalogu tužilaštva, određen pritvor od 48 sati, nakon čega je sa krivičnom prijavom predat na dalje procesuiranje.

Okupljeni su najavili da će i narednih dana protestovati pred Osnovnim sudom u Dimitrovgradu od 18:00 do 19:00 časova.

T. Petrov

Foto: Teodora Petrov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar