„Jump kamp“ u Dimitrovgradu počinje sa radom 30. juna

Od 30. juna do 7. jula u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu biće održan treći po redu međunarodni atletski kamp za skakačke discipline „Jump kamp 2019“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 505-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 506-1024x683.jpg

Prema rečima proslavljeng skakača u vis i jednog od organizatora ovog sportskog događaja Dragutina Topića polaznici kampa biće 62 dece iz Beograda, Zrenjanina, Niša, Dimitrovgrada, Valjeva, Smedereva i bugarskog grada Plevena.

Topić je u izjavi za portal Far rekao da će deca imati priliku da uče od vrhunskih stručnjaka. On kaže da će, osim njega, tokom celog trajanja kampa sa njima raditi Svetoslav Topuzov i Aljoša Velkov iz Bugarske, Biljana Topić, Marko Popović, Sara Sinđelić i Danijela Čurović iz Atletskog kluba „Top Jump“ iz srpske prestonice.

„Uvek mi je drago da dođem u Dimitrovgrad, nekako sam se emotivno vezao za ovaj kraj, upoznao sam dobre ljude, entuzijaste koji se trude i žele da “razmrdaju“ atletiku u ovom mestu. Nama je zajednički cilj da Dimitrovgrad u budućnosti postane regionalni centar za mlađe kategorije. Ljudi iz opštine imaju želju, a i podršku od strane Bugarske i Srbije, za izgradnju atletskog kompleksa i to bi u perspektivi mogao da bude jako lep centar za pripreme atletičara“ – istakao je Topić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 507-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 508-1024x683.jpg

Svečano otvaranje „Jump kampa“ biće u nedelju, u 17:00 časova, u Edukativno obrazovnom centru pri sportskoj hali. Na ceremoniji otvaranja prisustvovaće, između ostalih, Dobromir Karamarinov, predsednik Bugarske atletske federacije i potpredsednik Evropske atletske federacije i Slobodan Vranković, direktor Ateltskog saveza Srbije.

U sklopu kampa u subotu, 6. jula, biće održan i tradicionalni skakački miting.

Organizatori ovogodišnjeg izdanja „Jump kampa“ su Ateltski klubovi „Top jump“ iz Beograda i „Balkan“ iz Dimitrovgrada, uz podršku Opštine Dimitrovgrad i „Sportsko turističkog centra Caribrod“.

A. Todorov

Foto: Arhiva Fara

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar