Impozantna suma neprijavljenih evra u “rendž roveru” na Gradini

Na izlazu graničnog prelaza Gradina kod Dimitrovgrada prvog julskog dana otrkiven je veliki devizni prekršaj otkriven, kada su carinici, u saradnji sa policijom, u jednom džipu otkrili čak 373.000 neprijavljenih evra.

Prema zvaničnom saopštenju Uprave carina, impozantnu sumu neprijavljenih deviza pokušao je da preko granice prenese bračni par francuskih državljana turske nacionalnosti, koji se sa svoje troje maloletne dece uputio na odmor u svoju domovinu. Novac je otkriven u ”rendž roveru” francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji vozač putujući iz Francuske ka Turskoj sa ženom i troje dece, od kojih je najmlađe beba,.

This image has an empty alt attribute; its file name is 52-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 53-1024x683.jpg

U saopštenju se navodi, da kada je automobil izdvojen za selektivan pregled, supružnici su izjavili da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose ukupno 10.000 evra. Međutim, carinici su ubrzo otkrili da se u koferima sa ličnim prtljagom koji se nalazio u prtljažniku i krovnom koferu kriju kese pune neprijavljenih deviza.

Svakom članu petočlane porodice vraćeno je po 10.000 evra, što je dozvoljeni limit koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je 323.000 evra privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka koji će se voditi po hitnoj proceduri, jer su u pitanju strani državljani, saopštava Uprava carina Republike Srbije.

P. Videnov (izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije)

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar