a

Impozantna suma neprijavljenih evra u “rendž roveru” na Gradini

Na izlazu graničnog prelaza Gradina kod Dimitrovgrada prvog julskog dana otrkiven je veliki devizni prekršaj otkriven, kada su carinici, u saradnji sa policijom, u jednom džipu otkrili čak 373.000 neprijavljenih evra.

Prema zvaničnom saopštenju Uprave carina, impozantnu sumu neprijavljenih deviza pokušao je da preko granice prenese bračni par francuskih državljana turske nacionalnosti, koji se sa svoje troje maloletne dece uputio na odmor u svoju domovinu. Novac je otkriven u ”rendž roveru” francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji vozač putujući iz Francuske ka Turskoj sa ženom i troje dece, od kojih je najmlađe beba,.

This image has an empty alt attribute; its file name is 52-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 53-1024x683.jpg

U saopštenju se navodi, da kada je automobil izdvojen za selektivan pregled, supružnici su izjavili da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose ukupno 10.000 evra. Međutim, carinici su ubrzo otkrili da se u koferima sa ličnim prtljagom koji se nalazio u prtljažniku i krovnom koferu kriju kese pune neprijavljenih deviza.

Svakom članu petočlane porodice vraćeno je po 10.000 evra, što je dozvoljeni limit koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je 323.000 evra privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka koji će se voditi po hitnoj proceduri, jer su u pitanju strani državljani, saopštava Uprava carina Republike Srbije.

P. Videnov (izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije)

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar