a

Popravka mahalskih puteva u punom jeku

Na teritoriji opštine Dimitrovgrad u toku je saniranje mahalskih i nekategorisanih puteva. Posao vredan dva miliona dinara krenuo je iz atara sela Radejna, a prema rečima Žana Conevića, pomoćnika predsednika opštine za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu, ubrzo se nastavlja i oko Smilovskih jezera, u Prtelašu, Visočkim Odorovcima, Gulenovcima i drugim selima Zabrđa.

Takođe će se raditi i na seoskim putevima u Gornjem Krivodolu u Visoku, Slivnici i Lukavici, kod Dimitrovgrada. Mehanizaciju je obezbedio „Komunalac“, koji je i izvođač radova, a posao dobro napreduje, jer vrućine ne smetaju izvođenju radova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 66-1024x683.jpg

Paralelno s tim „Komunalac“ će zahvaljujući novoj mašini, takozvanom „tarupu“, očistiti travu, granje, sitno rastinje i neposrednu okolinu puteva. Takozvani „tarup“ svoju efikasnost već pokazuje na čišćenju puteva Poganovo – Dragovita i Kusa Vrana – Trnski Odorovci.

Žan Conević je za FAR izjavio da je već sada obezbeđeno dva miliona dinara i za zimsko održavanje puteva u opštini Dimitrovgrad.

S. Aleksić

Foto: iz albuma Žana Conevića

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar