U Dimitrovgradu izmereno 36 stepeni

U Dimitrovgradu je danas izmerena najviša maksimalna temperatura ovog leta. Prema zvaničnim podacima iz Meteorološke stanice u Željuši, živa u termometru popela se do 36 podeoka.

U 16:00 časova temperatura u većini gradova u Srbiji kretala se u intervalu od 33 do 37 stepeni, a najtoplije je bilo u Dimitrovgradu, Nišu, Zaječaru, Negotinu i Kruševcu.

Meteorolozi za sredu, 3. jul, najavljuju malo svežije vreme na severu zemlje, dok ćena jugu i jugoistoku biti i dalje veoma toplo.

Vreli talas stigao je na Balkan iz Zapadne Evrope, a pored Srbije zahvatio je i susednu Bugarsku.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar