a

NUNS: Cenzura uživo na RTS-u i Pinku

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zabrinutost zbog cenzure i autocenzure u medijima koja je pogubna za slobodu javnog informisanja i uputilo kritiku „Radio-televiziji Srbije“ i „TV Pink“, čiji su reporteri na istovetan način uskratili sagovorniku pravo da ukaže na temu koja je nesumnjivo od javnog interesa.

Naime, reporterka „TV Pink“ je jutros u razgovoru sa Urošem Markovićem iz beogradskog Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović” dva puta prekinula sagovornika kada je pokušao da nešto kaže povodom namere zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da “otme Sportski centar”, naveo je NUNS u saopštenju.

Kako se dodaje ista scena dogodila se takođe kada je sa Markovićem razgovarala reporterka Javnog medijskog servisa RTS koja ga je prekinula čim je pomenuo Vesića.

NUNS je naveo da se u medijima danima spekuliše o nameri vlasti Beograda da od gradske opštine Stari grad kao osnivača preuzmu upravljanje Sportskim centrom “Milan Gale Muškatirović”, te da je reč o pravu javnosti da bude potpuno informisana o temi koja jeste u interesu građana.

Mediji su dužni da rade u interesu građana, a ne privatnih ili pojedinačnih političkih i ekonomskih interesa, naveo je NUNS i istakao da to posebno važi za Javni medijski servis koji je tu svoju obavezu u ovom slučaju grubo prekršio.

Izvor i foto: NUNS

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar