OŠ „Georgi Dimitrov“ u Bosilegradu realizuje projekat „Кvalitetna nastava – moderne učionice”

U okviru programa „Podrška EU Srbiji u upravljanju migracijama-MADAD2“ osnovna škola „Georgi Dimitrov“ u Bosilegradu realizuje projekat „Kvalitetna nastava – moderne učionice“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 241-1024x683.jpg

Direktor škole Metodi Čipev kaže za FAR, da je bosilegradska škola konkurisala za ovaj projekat imajući u obzir da tokom školske godine ovu obrazovnu instituciju pohađa između 5 i 10 učenika migranata, koji su smešteni u bosilegradskom prihvatnom centru.

This image has an empty alt attribute; its file name is 242-1024x683.jpg

Dobijena su sredstva u iznosu od 700.000 dinara. Ovim sredstvima plaćen je trodnevni seminar za 30 nastavnika na temu „Multimedijski sadržaj u funkciji obrazovanja“, a predavači su bili stručni profesori iz Jagodine. Takođe, kupljena su 4 laptopa, štampač u boji, dve prenosne interaktivne table, školske torbe, sportska oprema i đački pribor. Projektom je planirano da 45 učenika uključujući i đake migrante od petog do osmog razreda posete pozorište.

This image has an empty alt attribute; its file name is 243-1024x683.jpg

Imajući u vidu da se osnovna škola u Bosilegradu našla među 500 u Srbiji u kojima se uvodi digitalna nastava, Čipev navodi da će od Ministarstva prosvete Republike Srbije dobiti 24 laptopa i 12 video bima.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Bez komentara

Ostavi komentar