a

Saobraćaj umerenog intenziteta, na jugu i jugoistoku kratkotrajne vremenske nepogode

Saobraćaj u Srbiji je umerenog je intenziteta i prema podacima Auto-moto Saveza Srbije odvija se po suvim i mokrim kolovozima zbog nestabilnog vremena. Vozačima se savetuje oprez za volanom na putevima koji prolaze kroz useke, klisure ili vode u planinske predele zbog opasnosti od odrona ili polomljenog granja.
Potreban je dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije na više deonica zbog radova na putu.

Iz RHMZ-a stiglo je upozorenje da su danas na jugozapadu, jugu i jugoistoku najavljeni pljuskovi i grmljavina, koji će ponegde biti praćeni gradom i jakim olujnim vetrom, mestimično uz veću količinu padavina (od 30 do 40 mm).Temperatura će biti znatno ispod proseka za ovaj period godine – najviša dnevna od 18 do 24 stepena,

Do kraja sedmice zadržaće se nestabilno vreme povremeno sa kišom.

P. Videnov (AMSS / RHMZ)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar