a

Sednica Opštinskog veća 12. jula

Na dnevnom redu sednice Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad koja je zakazana za petak, 12. jul, u 10:00 sati naći će se 8 tačaka.

Većnici će, između ostalog, razmatrati predlog cenovnika autobuskog prevoznika „Maxa tours“ iz Pirota za gradski i prigradski saobraćaj i izveštaj nezavisnog revizora za JKP „Regionalna deponija Pirot“.

Na zasedanju će se naći i zahtevi nekoliko mesnih zajednica. Oni se odnose na sanaciju lokalnog puta Zarine vodenice – Gornja Nevlja, naknadu materijalne štete pričinjene od strane pasa lutalica meštanima Trnskih Odorovaca, renoviranje Doma kulture u Prtopopincima, kao i na čišćenje i dezinfekciju vodovoda u selu Skrvenica.

Takođe, biće obrazovana Komisija za sprovođenje postupka otuđenja građevinskog zemljišta u Radnoj zoni Beleš.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar