VIDEO: Mihajlovićeva u Dimitrovgradu: Zajedno sa načelnicima okruga uradili smo puno u prethodnom periodu

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas u Dimitrovgradu sa načelnicima upravnih okruga i direktorima javnih preduzeća u Srbiji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 415-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 416-1024x683.jpg

Mihajlovićeva je tom prilikom konstantovala da je zahvaljujući odličnoj saradnji sa načelnicima upravnih okruga u prethodnom periodu urađeno dosta toga.

„Sve rezultate koje smo napravili, msilim na puteve, železnice, pruge koje smo rekonstruisali, nove aerodrome, uradili smo zajedno sa načelnicima okruga. Mi se ne sastajemo tako često, ali smo u stalnoj komunikaciji i kad tako radimo onda smo veoma efikasni u onome što realizujemo“ – naglasila je ministarka.

This image has an empty alt attribute; its file name is 417-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 418-1024x683.jpg

Mihajlovićeva je u izjavi za medije rekla da Vlada Republike Srbije ove godine počinje novi investicioni ciklus.

„Taj investicioni ciklus je vredan između 10 i 15 milijardi evra i jednim delom je itekako vezan za transportnu infrastrukturu. Ove godine počinjemo da radimo nekoliko novih autoputeva. Takođe, počinjemo rekonstrukciju još nekih, ne samo regionalnih, već i brzih pruga, kao naprimer od Novog Sada do granice sa Mađarskom. Današnji sastanak je imao za cilj i da se dogovorimo kako ćemo još bolje i efikasnije raditi na terenu i da zajedno iznesemo realizaciju svih ovih važnih projekata“ – rekla je potrpedsednica Vlade.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je istakla da će od septembra meseca ove godine predstavnici resornog ministarstva provoditi po nekoliko dana u sedištima okruga gde će predstavljati svoje projekte.

This image has an empty alt attribute; its file name is 419-1024x683.jpg

U obraćanju medijima Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog upravnog okruga je kazala da uskoro treba očekivati realizaciju započetih projekata i izrazila nadu da će se dobra saradnja između načelnika okruga i Ministarstva građevinarstva nastaviti i ubuduće.

„Posle tri meseca načelnici upravnih okruga se ponovo sastaju sa potpredsednicom Vlade. Sve ono što je tada u Grdelici obećano i što smo počeli da radimo danas smo ovde u Dimitrovgradu imali priliku da vidimo dokle se je sa tim projektima stiglo. Mogu sa zadovoljstvom da istaknem da smo na dobrom putu da mnogo toga završimo vrlo brzo“ – istakla je Sotirovski.

Govoreći o aerodromu u Nišu i o tome da je država pomogla da se uspostavi 12 novih linija od Niša ka drugim evropskim gradovima, Sotirovski je rekla da se nada da će to biti prvi korak u privlačenju investirora, a ujedno i velikog broja turista na jug Srbije. Ona je, takođe, naglasila da je jedna od važnijih tema na sastanku bila i rekonstrukcija pruga i pojednih pružnih prelaza u Nišavskom okrugu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 420-1024x683.jpg

Nebojša Pavlović, načelnik Podunavskog upravnog okruga rekao je da je u tom okrugu urađen veliki broj lokalnih i regionalnih puteva, a kao jednu od najznačajnijih investicija Pavlović je označio rekonstrukciju puta od Smederevske Palanke do Velike Plane u dužini od 13,5 kilometara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 421-1024x683.jpg

Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Dušan Marijan stavio je akcenat na izuzetnu saradnju sa Ministarstvom građevinarstva i dodao da je za taj okrug trenutno najbitnija rekonstrukcija putnog pravca Sombor – Kikinda, koji je prema njegovim rečima, ušao u projektnu fazu i uskoro bi trebalo očekivati njegovu realizaciju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 422-1024x683.jpg

Ministarku Zoranu Mihajlović sa saradnicima, pre početka sastanka, dočekao je Zoran Gerov, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
jul 2019

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar