a

Uspešno predstavljanje KUD-a “Caribrod” na festivalu u Strugi

Kulturno-umetničko društvo “Caribrod” nastupilo je na 13. izdanju internacionalnog muzičkog i folklornog festivala u Strugi “Folkloren most”. Nakon defilea po ulicama Struge, 12 ansambala, preko 500 učesnika, nastupilo je na platou ispred Centra za kulturu “Braća Miladinovci” iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije i Hrvatske.

Prema rečima umetničkog rukovodioca KUD-a, Dalibora Gligorova, prvi i drugi ansambl predstavili su se koreografijama “Pčinja” i “Koritnica”.

“Veoma sam zadovoljan nastupom i ljubaznošću domaćina. Iako festival nije takmičarskog karaktera, uručili su nam plaketu “Pastrmka” koji je najvredniji poklon u Ohridu” – dodao je Gligorov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 508-1024x683.jpg

Pored obilaska Struge, članovi KUD-a imaju mogućnost da uživaju na predivnoj obali Ohridskog jezera do 23. jula.

Organizatori ovog festivala su Centar za kulturu “Braća Miladinovci” iz Struge i Ministarstvo za kulturu Severne Makedonije.

Teodora Petrov

Foto: iz albuma Dalibora Gligorova

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar