a

Drobnjak: Putarine skuplje od avgusta, ali ostaju najjeftinije na Balkanu

Posle odluke Skupštine Srbije da putarine poskupe za 12 odsto, direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak očekuje da će novi cenovnik stupiti na snagu u prvim danima avgusta.

“Putevi Srbije” su Ministarstvu predložili povećanje putarine od 15 odsto, ali je na Vladi usvojeno 12, rekao je Drobnjak gostujući na RTS-u. On je, takođe, istakao da je poskupljenje putarina predloženo jer finansijski “Putevi Srbije” “ne stoji kako treba”, a potrebna su sredstva za održavanje puteva.

Drobnjak je takođe izneo tvrdnju da je putarina u Srbiji najjeftinija na Balkanu u poređenju sa putarinama u Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

Na primedbu da u Sloveniji nedeljna vinjeta košta 15 evra, što je isto koliko i drumarina od Beograda do Niša i nazad, Drobnjak je odgovario da je sistem u Srbiji pravedniji, jer je za vozače najkorektnije da plate onoliko kilometara koliko pređu.

Komenatarišući nedavne gužve, pogotovo kod naplatnih rampi Nais i Doljevac, Drobnjak je naveo da će za godinu dana te rampe biti sklonjene i da će ostati samo one u Preševu i Dimitrovgradu.

Slobodan Aleksić (izvor: RTS)

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar