Drobnjak: Putarine skuplje od avgusta, ali ostaju najjeftinije na Balkanu

Posle odluke Skupštine Srbije da putarine poskupe za 12 odsto, direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak očekuje da će novi cenovnik stupiti na snagu u prvim danima avgusta.

“Putevi Srbije” su Ministarstvu predložili povećanje putarine od 15 odsto, ali je na Vladi usvojeno 12, rekao je Drobnjak gostujući na RTS-u. On je, takođe, istakao da je poskupljenje putarina predloženo jer finansijski “Putevi Srbije” “ne stoji kako treba”, a potrebna su sredstva za održavanje puteva.

Drobnjak je takođe izneo tvrdnju da je putarina u Srbiji najjeftinija na Balkanu u poređenju sa putarinama u Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

Na primedbu da u Sloveniji nedeljna vinjeta košta 15 evra, što je isto koliko i drumarina od Beograda do Niša i nazad, Drobnjak je odgovario da je sistem u Srbiji pravedniji, jer je za vozače najkorektnije da plate onoliko kilometara koliko pređu.

Komenatarišući nedavne gužve, pogotovo kod naplatnih rampi Nais i Doljevac, Drobnjak je naveo da će za godinu dana te rampe biti sklonjene i da će ostati samo one u Preševu i Dimitrovgradu.

Slobodan Aleksić (izvor: RTS)

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Bez komentara

Ostavi komentar