Pooštravaju se kontrole na putevima u Srbiji

Zbog zabrinjavajuće statistike o stradanjima u saobraćajnim nezgodama na putevima u Srbiji i nepoštovanja pravila, policija će pojačati represivne mere i pooštriti kontrole, Ovo je izjavio za Tanjug Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, saopštava RTS.

Stefanović je rekao da je alkohol i dalje po statistici veoma čest uzrok nezgoda, posebno uveče, u danima vikenda i pored ugostiteljskih objekata, a među uzrocima su i neprilagođena brzina i nevezivanje sigurnosnog pojasa.

Apelovao je na vozače da tokom velikih vrućina i u uslovima frekventnog saobraćaja tokom leta vode računa o saobraćajnim pravilima.

Naveo je da su od ukupnog broja stradalih na auto-putevima u Srbiji 40 odsto stranci.

“Naša statistika je bolja na godišnjem nivou generalno, ali je i dalje veoma loša. Kada imate između 500 i 600 mrtvih godišnje, nekada i 2.000, to je zastrašujući broj”, rekao je Stefanović i naveo da je statistika u julu zabrinjavajuća.

Veliki broj je stradalih u julu, navodi ministar i dodaje da, nažalost, vozači, pogotovo mladi, nisu dovoljno shvatili apele da više pažnje obrate u saobraćaju i da ne voze pod uticajem alkohola.

T. Petrov (izvor: RTS / Tanjug)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar