a

Popravlja se i nasipa put Trnski Odorovci – Iskrovci – Petačinci

U toku je rekonstrukcija puta Trnski Odorovci – Iskrovci – Petačinci. Reč je o putnom pravcu dužine 12 kilometara pod brojem 429, koji je kategorisan kao regionalni put drugog B reda.

This image has an empty alt attribute; its file name is 74-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 75-1024x683.jpg

“Krenulo se sa krčenjem drveća i rastinja oko puta, a paralelno s tim i sa nasipanjem puta asfaltnom strugotinom. Ona će biti debljine od 10 do 12 centimetra. Takođe će se uraditi i četiri ukopana odvoda za atmosfersku vodu, dok će širina puta biti od četiri i po, do pet metara, zavisno od toga koliko konfiguracija terena dozvoljava”, rekao je za FAR pomoćnik predsednika opštine za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu, Žan Conević.

This image has an empty alt attribute; its file name is 76-1024x683.jpg

Investitor radova su “Putevi Srbije”, koji su i obezbedili strugotinu, a izvođač je PZP “Trejs” iz Niša. Vrednost celog posla je oko milion dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 77-1024x683.jpg

Istovremeno s tim u Dimitrovgradu se radi i osvežava horizontalna saobraćajna signalizacija. Taj posao je poveren firmi DIM “Enerdži“ iz Pirota.

S. Aleksić

Foto: iz albuma Žana Conevića

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Latest comment
  • Zašto nije završena rekonstrukcija do danas?

Ostavi komentar