Bojeva municija u bugarskom automobilu na graničnom prelazu „Strezimirovci“

Na ulazu graničnog prelaza „Strezimirovci“ carinici su u saradnji sa policijom otkrili automobil pun bojeve municije, saopštava Uprava carina.

Municija je otkrivena u automobilu bugarskih registarskih oznaka kojim su dva mladića iz Sofije putovala ka Vlasinskom jezeru.

Iz Uprave carina navode da je reč o bugarskim državljanima, 28-godišnjem vozaču i 24-godišnjem suvozaču, koji su na pitanje da li imaju nešto da prijave odgovorili da nemaju ništa jer idu u turističku posetu.

Detaljnim pregledom BMW-a H5 kojim su doputovali do granice, utvrđeno je da se u kaseti ispred suvozačkog sedišta nalazi 32 bojeva metka marke ”Magtech” kalibra 9mm, dok je u kaseti iza ručice menjača otkriveno još 50 bojevih metaka marke ”Luger 9mm”.

Potom su službenici detaljno pregledali i prtljažnik vozila, u kome je ispod jednog ranca i podnog poklopca, otkriveno i 2 para neprijavljenih registarskih oznaka.

Mladić koji je upravljao automobilom potvrdio je službenicima na prelazu da je sve što je otkriveno u automobilu vlasništvo njegovog oca, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar