a

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila

Od 12. do 18. avgusta pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovode pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Reč je međunarodnoj akciji koja se obavlja u svih 29 država, članica organizacije TISPOL, odnosno Mreže saobraćajnih policija Evrope.

U MUP-u kažu da će biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine – ručni radari, radari u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, a na auto-putevima biće merena i prosečna brzina kretanja vozila. Kontrola će se obavljati i u noćnim uslovima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 163-1024x683.jpg

Najavljeno je, da će prilikom zaustavlјanja svakog vozila koje prekorači dozvolјenu brzinu kretanja, policijski službenici kontrolisati korišćenje sigurnosnih pojaseva, a vozač će biti alkotestiran.

Prema zvaničnim statističkim podacima, u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina bila je uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

P. Videnov (izvor: mup.gov.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar