Srebrni nakit i evri zaplenjeni na Gradini

Tokom proteklog vikenda carinici su na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada u dva slučaja zaplenili gotovo kilogram i po srebrnog nakita i 12.000 neprijavljenih evra, saopšteno je iz Uprave carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 205-1024x683.jpg

U prvom slučaju je sprečen pokušaj jedne putnice da u zemlju prokrijumčari skoro kilogram i po srebrnog nakita.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je na red za kontrolu pristigao autobus beogradskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Istanbul – Beograd.

Prisutni putnici su u razgovoru sa carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, ali je nakon kontrole kod putnice iz Rume pronađeno oko 700 lančića, narukvica i minđuša od srebra. Krijumčareni nakit je zadržan do okončanja prekršajnog postupka, navodi se u saopštenju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 206-1024x683.jpg

U drugom prekršaju se našao bračni par bugarskih državljana koji su putovali automobilom BMW austrijskih registarskih oznaka.

Oni su na uobičajeno pitanje o tome da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, pored toga, carinici su u torbici vozača pronašli i 32.000 neprijavljenih evra, od čega je putnicima vraćeno po 10.000 evra, koliko iznosi dozvoljena suma koja se bez prijavljivanja može preneti preko granice, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred sudom.

A. Todorov (izvor: Uprava carina Republike Srbije)

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar