a

U novu školsku godinu sa 10.000 digitalnih učionica

U sklopu nastavka reformi obrazovanja u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, tokom avgusta biće montirana digitalna oprema za još 8.000 učionica, koje će sa postojećih 2.000 činiti ukupno 10.000 digitalnih učionica.

Prema rečima ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčeviča, digitalne učionice biće na raspolaganju prvacima u svim školama u Srbiji. Ministar je dadao da je u toku i nabavka za povezivanje na brzi Internet.

Reforme nauke i obrazovanja u Srbiji ocenjene su od strane Evropske unije četvorkom, a pet dobijaju samo one zemlje koju su članice Unije, objasnio je Šarčević i dodao da se u Srbiji radi strategija obrazovanja do 2030. godine.

A. Todorov (izvor: srbija.gov.rs)

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar