a

Festival „Narodne igre južne Srbije“ u petak u Nišu

U Niškom kulturnom centru, u petak, 16. avgusta, u 19:00 časova biće održan drugi po redu folklorni festival „Narodne igre južne Srbije“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 220-1-1024x683.jpg

Organizator manifestacije je udruženje „Balkan“ iz Niša pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

„Cilj festivala je očuvanje folklornog strvaralaštva i oživljavanje kulturnih događaja u jugoistočnoj Srbiji“ – rekla je za FAR Slavica Andonov, predsednica niškog udruženja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 221-1-1024x683.jpg

Ljubiteljima folklora predstaviće se KUD „Abrašević“ iz Niša, KUD „Lemind“ iz Leskovca, KUD „Prekonoga“ iz Svrljiga, Izvorna grupa „Graničar“ iz zaječarskog sela Halovo i instrumentalista Filip Savić.

P. Videnov

Foto: Emilija Vacev

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar