a

Folklorni festival „Narodne igre južne Srbije“ oduševio nišku publiku

U Niškom kulturnom centru, 16. avgusta, održan je drugi po redu folklorni festival „Narodne igre južne Srbije“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 249-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 250-1024x683.jpg

Slavica Andonov, predsednica udruženja „Balkan“ iz Niša, koje je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije organizovalo ovaj kulturni događaj, nije krila zadovoljstvo učinjenim i dodala da je prepuna sala NKC-a predstavljala satisfakciju za uloženu energiju i trud.

„Prezadovoljna sam odazivom ljubitelja folklorne umetnosti i celokupnom atmosferom koja je vladala tokom trajanja festivala. Publika je gromoglasnim aplauzima pokazala da radimo pravi stvar u cilju očuvanja folklornog strvaralaštva i oživljavanja kulturnih događaja u jugoistočnoj Srbiji“ – izjavila je za portal FAR predsednica niškog udruženja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 251-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 252-1024x683.jpg

Publika je imala zadovoljstvo da uživa u nastupima kulturno umetničkih društava „Abrašević“ iz Niša, „Lemind“ iz Leskovca, „Prekonoga“ iz Svrljiga, kao i Izvorne grupe „Graničar“ iz zaječarskog sela Halovo i instrumentaliste Filipa Savića.

This image has an empty alt attribute; its file name is 253-1024x683.jpg

Na festivalskoj večeri među zvanicama su bili, između ostalih, Edvin Sugarev, generalni konzul R. Bugarske u Nišu i Ilija Bondžolov, kunzul u Generalnom kunzulatu.

U fotogaleriji pogledajte atmosferu sa festivala „Narodne igre južne Srbije“.

A. Todorov

Foto: Živorad Kostić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar