Stojan Marković: Vlast i opozicija ne govore o realnim problemima medija

REM je “rak rana” srpske medijske scene, rekao je Stojan Marković, član Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije za N1.

Marković je bio gost Dana uživo televizije N1 povodom okruglog stola vlasti i opozicije na beogradskom Fakultetu političkih nauka.

Podsetio je da je NUNS i ranije upozoravao da je REM “rak rana” srpske medijske scene i da su propušteni svi zakonski rokovi da se ti problemi reše.

“Goran Vesić ne kaže da REM ne funkcioniše u punom sastavu. Ova skupštinska većina propustila je da imenuje ljude da bi mogao da radi u punom kapacitetu… Vlast je pokazala volju da se dopuni Savet REM-a, a opozicija traži da se smene svi. Kako da date ljudima koji odbijaju da rade posao za koji su izabrani? Ne možete ostaviti većinu neradnika sa troje ljudi koji bi radili, ali bi ostajali uvek u manjini”, kazao je Marković.

Utisak mu je da su na jučerašnjem sastanku svi ostali ukopani u nekim svojim idejama, zahtevima i kontrazahtevima, a zabrinulo ga je, kako je rekao, to što niko nije govorio o realnim problemima medija koje su predstavnici medijskih udruženja i organizacija civilnog društva izneli u uvodnom delu.

“Jedino se govorilo o zabrinutosti o odnosu medija prema njima (političarima) i kako će zauzeti što bolju poziciju u medijima. Stanje ih ne zanima, naročito ne lokalni mediji”, konstatovao je Stojan Marković.

Izvor: NUNS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar