Uskoro radovi na drugoj fazi puta Planinica – Banski Dol – Poganovo

Kako su Faru rekli u opštini Dimitrovgrad, krajem ovog ili početkom sledećeg meseca počinju radovi na drugoj fazi puta Planinica – Banski Dol – Poganovo. Prema rečima Žana Conevića, pomoćnika predsednika opštine zaduženog za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu, radovi će početi iz smera Poganova i kako on kaže to je zahtevnija deonica od one koja je urađena prošle godine.

Conević naglašava da će na tom delu, pored asfaltiranja, biti urađeno 13 podzemnih odvoda za atmosfersku vodu, kao i da je put projektovan za srednje teški saobaćaj. Za kamione će ipak biti potrebna dozvola saobraćajnog inspektora, a sa obe strane puta biće postavljene i bankine, istakao je pomoćnik predsednika opštine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 279-1024x683.jpg

Planirana širina puta je tri i po metra, a proširenja na krivinama će biti široka od pet i po do šest metara, dok je dužina te deonice šest kilometara i šesto metara. Vrednost radova je 85 miliona dinara, a finansijer je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Na taj način će se Poganovo i okolina povezati sa opštinskim centrom Dimitrovgradom putem koji je 12 kilometara kraći, od do sad uobičajene deonice preko “starog auto-puta“ i Sukova, rekao je Conević.

A. Todorov

Foto: Iz arhive Žana Conevića

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar