a

Curio gas na železničkoj stanici u Dimitrovgradu, povređenih nema

Na petom koloseku železničke stanice u Dimitrovgradu, juče 20. avgusta oko 8.30, prilikom preuzimanja kompozicije cisterni primećeno je curenje tečnog naftnog gasa iz dve cisterne voza koji je stigao iz Bugarske.

Kako su saopštile „Infrastrukture železnice Srbije“, na lice mesta su izašli vatrogasci i pripadnici Sektora za vanredne situacije kako bi sanirali štetu. Povređenih na sreću nije bilo.

Po završenoj sanaciji, obe cisterne će biti vraćene u Bugarsku, a po završetku radova, ostatak kompozicije od 21 cisterne preduzeće prevoznik “Srbija Kargo” će je dopremiti na krajnje odredište, stanicu Niš, navodi se u saopštenju Železnica Srbije.

Tokom sanacije na železničkoj stanici Dimitrovgrad, domaći saobraćaj se je odvijao neometano, ali nije bio moguć međunardni saobraćaj sa Bugarskom, pa je voz na relaciji Sofija – Beograd zadržan u stanici Kalotina u Bugarskoj i jako dugo je kasnio, stoji na kraju saopšenja.

Slobodan Aleksić (izvor: Tanjug / Železnice Srbije)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar