VIDEO: SNS o aktivnostima u oblasti putne infrastrukture i komunalne delatnosti

Opštinski odbor SNS-a održao je 21. avgusta ove godine desetu po redu nedeljnu konferenciju za štampu. Novinarima se obratio Žan Conević, član opštinskog odbora SNS-a u Dimitrovgradu. On je predstavio ključne aktivnosti i projekte lokalne samouprave u oblasti putne infrastrukture i komunalne delatnosti, za koje je inače zadužen kao pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad.

Za potrebe što bolje ilustracije urađenog, novinarima je prikazan i višeminutni promotivni film kojim su obuhvaćeni radovi izvedeni tokom ove i prethodne godine na dimitrovgradskim ulicama, parking prostor u Teslinoj ulici, prihvatilište za napuštene pse i mačke, put Željuša – Planinica, put Trnski Odorovci – Kusa Vrana, Trnski Odorovci – Petačinci, put od Smilovca do manastira Sv.Kirik i Julita, uređenje platoa ispred Doma kulture, crkva u Željuši i drugi radovi.

Conević je nakon projekcije filma, novinare upoznao sa projektima koji su u toku, ili se planiraju. Predstavljene su pojedinosti rekonstrukcije ulice u Gojin Dolu, Željuši, dovršetak puta od Planinice do Poganova, put u Gornjem Gradinju, kao i osvetljenje i uređenje platoa na Neškovom Visu, kod Pametnika.

Posebno je istaknuta namera da se izvrši osvetljenje mosta broj tri, koji spaja dva Dimitrovgradska tunela na autoputu iznad grada, a čime će, po rečima Conevića, Dimitrovgrad biti prepoznatljiv.

Na pitanje novinara FAR-a zašto unazad nekoliko godina nije bilo većih infrastrukturnih ulaganja u severni deo opštine, prvenstveno u 8 visočkih sela, Conević je najavio ponovno nasipanje puta asfaltnom strugotinom od Boljevske Bare do Slavinje, a ujedno izjavio da je pripremljena projektno tehnička dokumentacija za asfaltiranje te deonice, kao i deonice koja će taj put spojiti sa asfaliranom deonicom između Senokosa i Kamenice, gde je kao problem naglašeno uništavanje puta od strane prevoznika drvne mase iz senokoških šuma.

I na ovoj konferenciji za štampu postavljeno je novinarsko pitanje u vezi nezakonite izgradnje puta od Gradinja do Brebevnice, s obzirom da izgradnja ovog puta nije nigde spomenuta tokom obraćanja novinarima. Žan Conević nije imao saznanja zašto opštinska administracija ne dostavlja portalu FAR traženu dokumentaciju u vezi obustave radova na izgradnji tog puta.

Na pitanje novinara FAR-a da li se pojavljivanje i davanje izjava predstavnika lokalne samouprave u vezi projekata koji se finansiraju od strane države može smatrati zloupotrebom javnih resursa, Conević je odgovorio da to nije zloupotreba i da je njihova dužnost da iznesu sve informacije o putevima koji se rade na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
avgust 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar