a

Pretnje bombama u Bugarskoj i drugim zemljama EU

Juče su upućene pretnje bombom aerodromima i medijskim kućama u Bugarskoj, uključujući i Bugarsku nacionalnu televiziju. Pretnje su poslate preko provajdera elektronskih komunikacija van teritorije Bugarske. Iz Direkcije za borbu protiv organizovanog kriminala u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Bugarske ističu da su slične poruke sa pretnjama eksplozivnim napravama primljene i dan ranije u medijskim kućama u različitim državama članicama Evropske unije.

Jučerašnje bombaške pretnje aerodromima i medijima teško da se mogu smatrati terorističkim. To je za BNR izjavio Ljubomir Tulev, bivši službenik sektora za sajber bezbednost u Direkciji za borbu protiv organizovanog kriminala. Takođe on je rekao da je dojava o bombi BNT-u poslata putem e-pošte sa sedištem u Švajcarskoj.

Miroslav Stefanov, predsednik bugarske asocijacije za sajber bezbednost, rekao je za BNT da slanje pretnji bombom putem e-maila ima za cilj da stvori haos, kao i da poremeti rad institucija.

Marija Goceva, Sofija

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Marija Goceva je rođena 1976. godine u Sofiji, R. Bugarska. 2001. godine završava Novi bugarski univerzitet, smer „Personalizovano audio-vizuelno novinarstvo“, ali je ljubav prema pisanoj reči usmerava ka oblasti PR-a. Još kao studentkinja radi u reklamnim odeljenjima radija „Klasik FM“ i „Veselina“. U periodu 2004-2005 radi kao menadžer PR, Marketing i Reklamu za predstavnika motornih ulja Valvoline u Bugarskoj. U vode medijskih komunkacija ulazi kao ekspert PR i Komunikacije na tv-kanalu GTV i u televiziji Re:TV. Radi kao freelancer ekspert PR i Komunikacije, eksperimentišući u različitim oblastima korporativnih komunikacija – tekstopisac modnog žurnala nakita VELMAR, medijskog prikaza drugog singla rok-grupe Siluet – „Kako vrištiš“, fondacije „Petja Ivanova“ – podrška porodicama sa reproduktivnim problemima. Osniva sajt Гоцеви от Цариброд, sa ciljem da se predstavi i sačuva prošlost jedne od najstarijih caribrodskih porodica, čiji su koreni iz sredine 19. veka i čiji je potomak. Osim pisanja, njena strast je i grafički dizajn. 2013. godine završava jednogodišnju postdiplomsku obuku grafičkog dizajna u okviru programa „Ja mogu više“ Ministarstva rada i socijalne politike R. Bugarske. Učestvuje u stvaranju digitalne arhive „Stari Caribrod“ u saradnji sa virtuelnim muzejem „Caribrod“ – čiji je cilj da se omogući besplatan internet pristup periodici, dokumentima, knjigama, fotografijama i ličnim uspomenama, vezanim za istorijsku prošlost i da se pruže nove mogućnosti za izučavanje života i svakodnevice Caribrođana u različitim oblastima. Marija Goceva je srećno udata i ima kći tinejdžerku.

Bez komentara

Ostavi komentar