Na Gradini zaplenjen zlatni nakit

Carinici su u saradnji sa policijom 26. avgusta, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina kod Dimitrovgrada, zaplenili gotovo kilogram zlatnog nakita vrednosti veće od 6 miliona dinara.

Kako saopštavaju iz Uprave Carina, prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao „audi“ turskih registarskih oznaka kojim se iz Turske ka Francuskoj vraćala porodica francuskih državljana turske nacionalnosti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 370-1024x683.jpg

U razgovoru sa carinskim službenicima sva četiri putnika automobila su rekla da nemaju ništa da prijave. Međutim, pregledom njihovog prtljaga carinici su u torbi putnice pronašli 953 grama neprijavljenog zlatnog nakita. Reč je o preko 40 komada narukvica, ogrlica i dukata spakovanih u nekoliko nesesera. Vrednost nakita je procenjena na 6.258.000 dinara, a kako taj iznos prevazilazi trećinu vrednosti automobila, do okončanja postupka protiv putnice privremeno je zadržano i vozilo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 371-1024x683.jpg

Često se dešava da naši službenici u ličnom prtljagu pronalaze zlato koje putnici ne prijavljuju, jer smatraju da se radi o ličnom nakitu. Uz puno uvažavanje kulturoloških razlika, ličnim nakitom se smatra ono što se nosi na sebi. Međutim, ako putnik dođe na ideju da sa kilogram zlatnih ogrlica na sebi ili u prtljagu pokuša da pređe, ne samo našu već bilo koju granicu, može odmah da računa na to da kod carinika to neće ”proći” kao lični nakit.

Izvor i foto: Uprava Carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar