Zaplenjeno 5.000 etiketa „adidas“ i „najk“

Carinici su 27. avgusta prilikom ulazne kontrole na graničnom prelazu Gradina, kod Dimitrovgrada, zaplenili 5.000 etiketa robnih marki „adidas“ i „najk“.

Samolepljive i platnene etikete pomenutih robnih marki pronađene su u prtljagu 31-godišnjeg državljanina Srbije, putnika novopazarskog autobusa, koji saobraća na liniji Istanbul – Novi Pazar.

This image has an empty alt attribute; its file name is 381-1024x683.jpg

On je kao i svi ostali prisutni putnici rekao da nema ništa da prijavi, da bi carinik prilikom detaljnog pregleda prtljaga, u najlon kesi, na dnu jedne od torbi pronašao dve hiljade samolepljivih i tri kotura od po hiljadu platnenih etiketa, koje se lepe i našivaju na garderobu ili obuću.

Ispostavilo se da torba pripada pomenutom putniku, krojaču iz Novog Pazara, koji bi zaplenjenim etiketama mogao da „brendira“ pet hiljada komada različitih odevnih predmeta, što se zahvaljujući budnosti carinika na Gradini, neće desiti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 382-1024x683.jpg

Carinska služba nastoji da stane na put svemu što na nelegalan način može da dospe na tržište, a suzbijanje krijumčarenja falsifikata predstavlja važan segment u delokrugu rada ove institucije. U prilog činjenici da je doprinos Uprave carina u borbi protiv nelegalne trgovine falsifikatima značajan, govore rezultati.

Od početka ove godine zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine zadržano je preko 70.000 različitih proizvoda, dok je uništeno 300.000 komada različite robe i preko tone tekstila. Tokom prošle godine je zadržano preko pola miliona proizvoda zbog sumnje u njihovu originalnost, a uništeno je preko 700.000 različitih falsifikata.

Izvor i foto: Uprava carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar