Sprečeno krijumčarenje zlata i cigareta na “Gradini” kod Dimitrovgrada

Carinici su u saradnji sa policijom na ulaznoj strani graničnog prelaza “Gradina” kod Dimitrovgrada sprečili pokušaj krijumčarenja 26 boksova cigareta sa bugarskim akciznim markicama i preko 300 grama zlatnog nakita.

Kako saopštava Uprava carina, prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao „mercedes sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, kojim su iz Bugarske ka Nemačkoj putovala dvojica bugarskih državljana. U razgovoru sa carinskim službenicima i vozač i suvozač su rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnih stvari i jednog boksa cigareta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 19-1024x683.jpg

Međutim, detaljnim pregledom automobila, carinici su najpre ispod suvozačevog sedišta pronašli 10 boksova cigareta „marlboro red“, a potom i u nekoliko torbi sa prtljagom, među garderobom, još 16 boksova cigareta „marlboro tač“.

Ispostavilo se da to nije sve, jer je kod suvozača u ručnoj torbi pronađen i metalni kofer sa više od 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita, narukvica, orglica, prstenja i dukata, čija je vrednost procenjna na oko 370.000 dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 20-1024x683.jpg

Krijumčarene cigarete i zlato oduzeti su u hitnom postupku sprovedenim pred nadležnim sudom, a bugarski državljani su, kako nezvanično saznajemo, i novčano kažnjeni, objavljeno je na sajtu Uprave carina Republike Srbije.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar