a

KUD “Caribrod” otvorio Međunarodni festival “Silesia” u Poljskoj

Odličnim nastupom kulturno-umetničko društvo “Caribrod” sinoć je otvorilo Međunarodni festival “Silesia” u Poljskoj. Čekanje na mađarskoj granici od čak 14 sati nije sprečilo kreativne dimitrovgradske folkloriste da uspešno nastupe i oduševe publiku.

This image has an empty alt attribute; its file name is 53-1024x683.jpg

Prvi i drugi ansambl predstavio je četiri spleta, dve solo tačke i tri narodne pesme. Kako je specijalno izjavio za portal FAR iz Poljske umetnički rukovodilac KUD-a Dalibor Gligorov, gosti su bili fascinirani nastupom, što se zaključilo po aplauzima.

“Pored nastupa folklornih ansambala u redovnom programu festivala, priređuju se i večeri plesa, na kojima svako predstavlja svoj ples i muziku i tako svi učimo različite igre. Večeras ćemo imati priliku da predstavimo našu tradiciju i igre. Veoma smo zadovoljni” – rekao je Gligorov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 54-1024x683.jpg

Dimitrovgradski KUD čekaju još dva predstavljanja na ovom festivalu koji će trajati do 8. septembra.

Teodora Petrov

Foto: iz albuma Dalibora Gligorova

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar