a

Carinici su na prelazu Strezimirovci sprečili pokušaj krijumčarenja više od pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrednost veća od 15.500 evra.

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole „mercedesa“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Turske ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika.

Detaljnim pregledom automobila i prtljaga carinici su u dve torbe, koje je putnica imala kod sebe, pronašli više od 500 grama zlatnog nakita.

Vrednost 46 lančića, narukvica, prstenja, minđuša i medaljona procenjena je na 15.580 evra na osnovu fakture, koju je jedan od prisutnih muškaraca pokazao carinicima kada je prekršaj otkriven.

S obzirom da je reč o stranim državljanima nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju neprijavljenog zlata, a putnica je kažnjena i novčanom kaznom od 900.000 dinara, navodi se u saopštenju Uprave carina.

S. Aleksić (izvor i foto: Uprava carina R. Srbije)

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar