Rok za dostavljanje predloga za opštinske nagrade i priznanja produžen do 10. septembra

Na sednici Organizacionog odbora za obeležavanje praznika opštine Dimitrovgrad, održane 5. septembra, doneta je odluka da se rok za dostavljanje predloga za opštinske nagrade i priznanja produži do 10. septembra.

Kako je navedeno u zvaničnom obaveštenju, Organizacioni odbor je 27. jula uputio poziv svim pravnim i fizičkim licima sa teritorije opštine Dimitrovgrad da do 2. septembra dostave predloge za opštinske nagrade i priznanja povodom praznika opštine – Roždestva Presvete Bogorodice (Mala Gospojina). Pošto su nakon isteka ovog roka dostavljena samo dva predloga, Organizacioni odbor je odlučio da se rok produži do 10. septembra.

U obaveštenju takođe stoji, da se opštinska priznanja i nagrade dodeljuju za ostvarenja koja su priznata i postala dostupna javnosti za izuzetne rezultate u privrednoj, poljoprivrednoj, komunalnoj, zdravstvenoj, obrazovnoj, kulturnoj, sportskoj i drugoj oblasti. Nagrade i priznanja se dodeljuju pojedinicima, preduzećima, ustanovama, organizacijama, udruženjima, mesnim zajednicama, državnim organima, grupi građana, drugim zainteresovanim organima i organizacijama, kao i naučnim, kulturnim i drugim radnicima koji su dali svoj doprinos za razvoj ili afirmaciju opštine Dimitrovgrad.

Zainteresovana fizička i pravna lica predloge treba da dostave komisiji za dodelu opštinskih nagrada i priznanja, a predlozi moraju biti obrazloženi, odnosno dokumetovani na način koji pruža dovoljno elemenata za odluku,

Konačnu odluku o nagradama i priznanjima donosi Skupština opštine Dimitrovgrad na predlog predsedika opštine, navodi se u obaveštenju koje je medijima uputio predsednik SO Dimitrovgrad i predsednik Organizacionog odbora Zoran Đurov.

FAR (izvor: SO Dimitrovgrad)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar