a

Bosilegradski stonoteniseri igraće u Kvalitetnoj ligi „A“ Stonoteniskog Saveza Centralne Srbije

Bosilegradski stonoteniseri Nikola Zaharijev i Miljan Ilijev, članovi STK “Mladost”, osvojili su srebro i bronzu na stonoteniskom turniru „Bojnik open“ u Bojniku. Bratislav Stojimenov u kategoriji kadeta stigao do četvrtfinala, a u kategoriji juniora Luka Nikolov je izgubio oba meča.

Drugo mesto na ovom turniru u kategoriji kadeta osvojio je Nikola Zaharijev, dok treće u kategoriji mladjih kadeta zauzeo Miljan Ilijev.

Po rečima trenera Nikole Taleskog, bosilegradski stonoteniseri ovakvom kvalitetnom igrom zasluženo će se, za dve nedelje, takmičiti u Kvalitetnoj ligi „A“ Stonoteniskog Saveza Centralne Srbije. Taleski se zahvalio opštini što podržava mlade i ulaže u sport, a oni svojim talentom, igrom i odanošću proslavljaju ime Bosilegrada.

B. Ivanov

Foto: Stonoteniski klub “Mladost” Bosilegrad

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar