a

Bosilegrad učestvuje u Danu pešačenja

Sportsko udruženje za planinarstvo “Mladost”, povodom Dana pešačenja, a u okviru akcije Planinarskog saveza Srbije, u subotu 14. septembra organizuje dan pešačenja u Bosilegradu,

Kako je najavila predsednica ovog udruženja Simka Džonev, pešačenje će biti organizovano za sve zainteresovane građane. Polazak je u 8:00 časova ispred zgrade opštinske uprave, a trasa ove akcije vodi ka selima Belut i Izvor i obratno.

Džoneva ističe da je cilj ove manifestacije da se podstaknu zdrave životne navike kod stanovništva, ukaže na značaj kretanja za unapredjenje zdravlja i radne sposobnosti, kao i socijalizacija.

Recimo da je pešačenje aktivnost koja se zbog civilizacijskih tokova sve manje upražnjava, ali ne zahteva komplikovanu opremu i njome može da se bave svi – stari, mladi i deca.

This image has an empty alt attribute; its file name is 140-1024x683.jpg

Poslednji put planinari SUP “Mladost” učestvovali su 7. septembra u pohodu na vrh Trem na Suvoj planini, koji je organizovalo Planinarsko društvo “Trem 1810” – Donji Dušnik.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev / SUP Mladost – Bosilegrad

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar