Bosilegrad učestvuje u Danu pešačenja

Sportsko udruženje za planinarstvo “Mladost”, povodom Dana pešačenja, a u okviru akcije Planinarskog saveza Srbije, u subotu 14. septembra organizuje dan pešačenja u Bosilegradu,

Kako je najavila predsednica ovog udruženja Simka Džonev, pešačenje će biti organizovano za sve zainteresovane građane. Polazak je u 8:00 časova ispred zgrade opštinske uprave, a trasa ove akcije vodi ka selima Belut i Izvor i obratno.

Džoneva ističe da je cilj ove manifestacije da se podstaknu zdrave životne navike kod stanovništva, ukaže na značaj kretanja za unapredjenje zdravlja i radne sposobnosti, kao i socijalizacija.

Recimo da je pešačenje aktivnost koja se zbog civilizacijskih tokova sve manje upražnjava, ali ne zahteva komplikovanu opremu i njome može da se bave svi – stari, mladi i deca.

This image has an empty alt attribute; its file name is 140-1024x683.jpg

Poslednji put planinari SUP “Mladost” učestvovali su 7. septembra u pohodu na vrh Trem na Suvoj planini, koji je organizovalo Planinarsko društvo “Trem 1810” – Donji Dušnik.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev / SUP Mladost – Bosilegrad

Napisao/la

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Bez komentara

Ostavi komentar