a

Dimitrovgrad hoda u Danu pešačenja 14. septembra

Planinarski savez Srbije 14. septembra organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju ,,Dan pešačenja 2019” pod sloganom “Srbija hoda”.

Akciji će se priključiti Planinarsko društvo “Caribrod”, koje će u saradnji sa osnovnom školom “Hristo Botev”, gimnazijom “Sveti Kirilo i Metodije”, Sportsko-turističkim centrom Caribrod, Sportskim savezom Caribrod i pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad organizovati šetnju do izletišta Grbine košare.

This image has an empty alt attribute; its file name is 130-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 131-1024x683.jpg

Sekretar Sportskog saveza Caribrod i član PD “Caribrod” Mikan Andreev kaže za FAR da je mesto okupljanja dvorište osnovne škole, vreme polaska 9:00 sati, a trasa pešačenja Osnovna škola – Manastirče – Grbine košare i nazad. On je ujedno pozvao sve zainteresovne građane, mlade i stare, školarce, studente, penzionere i zaposlene da se priključe akciji.

“Dan pešačenja” predstavlja poziv javnosti Srbije da se u subotu 14. septembra “pokrene” i “hoda”, a pešačiće se ulicama, parkovima, prirodom i planinama.

P. Videnov

Foto: Mikan Andreev

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar