Na „Gradini“ kod Dimitrovgrada zaplenjen pištolj sa municijom

Carinici su na graničnom prelazu „Gradina“ kod Dimitrovgrada sprečili pokušaj krijumčarenja pištolja sa municijom.

Pokušaj je otkriven na izlazu ovog prelaza, kada je na kontrolu stigao „pežo 108“ holandskih registarskih oznaka.

Nјime su se iz Holandije ka Turskoj uputila dva holandska državljanina turske nacionalnosti, koja su prilikom kontrole tvrdila da sa sobom ne nose ništa sem ličnog prtljaga.

This image has an empty alt attribute; its file name is 176-683x1024.jpg

Sumnjajući u njihov iskaz, carinici su auto izdvojili za detaljan pregled i ispod zadnjeg sedišta otkrili pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom i 7 bojevih metaka u okviru.

Posle otkrivanja pištolja vozač automobila je potvrdio da je njegov, pa je zajedno sa njim predat policiji.

Carinskim propisima nije dozvoljeno da se preko granice prenosi oružje, osim ako za to ne poseduju dozvolu nadležnih organa – Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kada recimo dolaze u organizovani lov ili kada učestvuju na nekoj sportskoj manifestaciji, saopštava Uprava carina.

S. Aleksić (izvor: Uprava carina Republike Srbije)

Foto: upravacarina.rs

Napisao/la

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Bez komentara

Ostavi komentar