a

Na „Gradini“ kod Dimitrovgrada zaplenjen pištolj sa municijom

Carinici su na graničnom prelazu „Gradina“ kod Dimitrovgrada sprečili pokušaj krijumčarenja pištolja sa municijom.

Pokušaj je otkriven na izlazu ovog prelaza, kada je na kontrolu stigao „pežo 108“ holandskih registarskih oznaka.

Nјime su se iz Holandije ka Turskoj uputila dva holandska državljanina turske nacionalnosti, koja su prilikom kontrole tvrdila da sa sobom ne nose ništa sem ličnog prtljaga.

This image has an empty alt attribute; its file name is 176-683x1024.jpg

Sumnjajući u njihov iskaz, carinici su auto izdvojili za detaljan pregled i ispod zadnjeg sedišta otkrili pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom i 7 bojevih metaka u okviru.

Posle otkrivanja pištolja vozač automobila je potvrdio da je njegov, pa je zajedno sa njim predat policiji.

Carinskim propisima nije dozvoljeno da se preko granice prenosi oružje, osim ako za to ne poseduju dozvolu nadležnih organa – Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kada recimo dolaze u organizovani lov ili kada učestvuju na nekoj sportskoj manifestaciji, saopštava Uprava carina.

S. Aleksić (izvor: Uprava carina Republike Srbije)

Foto: upravacarina.rs

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar