a

Suzbijanje larvi komaraca 16. septembra u Dimitrovgradu

U ponedeljak, 16. septembra, preduzeće “SANIT M&M” iz Niša, ukoliko se steknu neophodni meteorološki uslovi, obaviće tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Dimitrovgrad, u periodu od 09:00 do 18:00 časova.

Iz odseka za lokalnu poresku administraciju, poljoprivredu i zaštitu životne sredine obaveštavaju da će se radovi izvoditi preparatom za suzbijanje larvi komaraca. Koordinaciju rada sprovešće šef stručno operativnog tima izvođača, uz punu saradnju sa nadzorom tretmana ispred lokalne samouprave.

Program suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Republike Srbije obavlja Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, sa izabranim dobavljačem “Veterinarskim specijalističkim institutom Kraljevo”, na području 17 upravnih okruga sa pripadajućim gradovima i opštinama.

Utvrđivanje brojnosti larvi komaraca i njihovo tretiranje vršiće se u staništima komaraca poput priobalja reka, potoka, bara, retenzija, jezera i dr.

Teodora Petrov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar