a

VIDEO: Festival demokratije i “Glas mladih” u Dimitrovgradu

Gosti javne debate u studiju portala FAR su mladi, učenici završnih razreda i oni koji su svoje školovanje u dimitrovgradskoj gimnaziji stekli pre nekoliko godina. O tome šta nedostaje mladima u Dimitrovgradu, šta je to što im smeta, šta je to što bi zadržalo mlade, šta je to što ih vuče ka inostranstvu, šta je to što bi ih zadržalo u rodnom mestu, govori devetoro mladih žitelja Dimitrovgrada. U emisiji možete čuti i građane koji su na štandu Udruženja Emblema i portala FAR odgovarali na novinarska pitanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 183-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 184-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 185-1024x683.jpg

Ovo je jedna je od aktivnosti u okviru Festivala demokratije kome su se Emblema i FAR pridružili ove godine. Naime, povodom Međunarodnog dana demokratije, Udruženje građana CRTA sa mrežom partnera prvi put ove godine organizuje Festival demokratije, od 13. do 15. septembra.

Festival se za prvi put održava u Beogradu i više gradova Srbije, kao odgovor na sve veći broj izazova i pretnji s kojima se demokratija suočava. Festival pod sloganom “Nema povlačenja” treba da doprinese popravljanju demokratskog raspoloženja u Srbiji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 186-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 187-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 188-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 189-1024x683.jpg

Želja Internet portala FAR je da kroz potragu za odgovorima na neka od ključnih društvenih i političkih pitanja današnjice doprinese sagledavanju aktuelnih problema u novom svetlu i s malo više optimizma. Odlazak mladih je jedan od ključnih izazova sa kojima se društvo suočava.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet portal FAR, septembar 2019

Napisao/la

Sergej Ivanov je rođen u Dimitrovgradu (Caribrodu) 1975. godine. Po zvanju je doktor veterinarske medicine sa završenim specijalističkim kursom iz oblasti zaštite životne sredine, organske proizvodnje i primene participatornih metoda u ruralnom razvoju. Osnivač je Prirodnjačkog društva „Natura Balkanika“, kao i Udruženja za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“. Od 2002. godine aktivno je učestvovao u sprovođenju mnogih projekata u oblasti ruralnog razvoja, a naročito u oblasti očuvanja autohtonih rasa. Tokom studentskih dana pisao je za „Nezavisne novine“ iz Banjaluke. Autor je brojnih radova o očuvanju genetičkih resursa, kao i nekoliko edukativnih filmova o autohtonim rasama. Sa suprugom i dvoje dece održava farmu magaraca i ovaca kraj Dimitrovgrada. Od 2018. godine radi kao novinar-saradnik portala FAR.

Bez komentara

Ostavi komentar