VIDEO: Festival demokratije i “Glas mladih” u Dimitrovgradu

Gosti javne debate u studiju portala FAR su mladi, učenici završnih razreda i oni koji su svoje školovanje u dimitrovgradskoj gimnaziji stekli pre nekoliko godina. O tome šta nedostaje mladima u Dimitrovgradu, šta je to što im smeta, šta je to što bi zadržalo mlade, šta je to što ih vuče ka inostranstvu, šta je to što bi ih zadržalo u rodnom mestu, govori devetoro mladih žitelja Dimitrovgrada. U emisiji možete čuti i građane koji su na štandu Udruženja Emblema i portala FAR odgovarali na novinarska pitanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 183-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 184-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 185-1024x683.jpg

Ovo je jedna je od aktivnosti u okviru Festivala demokratije kome su se Emblema i FAR pridružili ove godine. Naime, povodom Međunarodnog dana demokratije, Udruženje građana CRTA sa mrežom partnera prvi put ove godine organizuje Festival demokratije, od 13. do 15. septembra.

Festival se za prvi put održava u Beogradu i više gradova Srbije, kao odgovor na sve veći broj izazova i pretnji s kojima se demokratija suočava. Festival pod sloganom “Nema povlačenja” treba da doprinese popravljanju demokratskog raspoloženja u Srbiji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 186-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 187-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 188-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 189-1024x683.jpg

Želja Internet portala FAR je da kroz potragu za odgovorima na neka od ključnih društvenih i političkih pitanja današnjice doprinese sagledavanju aktuelnih problema u novom svetlu i s malo više optimizma. Odlazak mladih je jedan od ključnih izazova sa kojima se društvo suočava.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet portal FAR, septembar 2019

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar