a

SO Dimitrovgrad u petak o priznanjima i nagradama za Dan grada

U petak, 20. septembra Skupština opštine Dimitrovgrad održaće svoju 32. sednicu. Početak je zakazan za 10:00 sati, a dnevni red je uglavnom posvećen odlukama o dodeli priznanja i nagrada za Dan opštine – 21. septembar.

Tako će po prvoj tački dnevnog reda odbornici odlučivati kome će pripasti nagrade povodom Dana opštine, po drugoj će se odrediti kome će biti dodeljena opštinska priznanja, a po trećoj kome će pripasti posebno opštinsko priznanje povodom praznika.

Zatim će razmotriti i usvojiti Predlog rešenja o prestanku dužnosti direktora Doma zdravlja u Dimitrovgradu, a odmah potom razmotriti i takođe usvojiti Predlog rešenja o imenovanju direktora te zdravstvene ustanove.

Sednica se održava dan pre centralne proslave i obeležavnja Dana Dimitrovgrada, na kojoj će biti brojni gosti i zvanice iz Srbije u Bugarske.

S. Aleksić

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar