a

Pretpraznično ulepšavanje Dimitrovgrada

Dimitrovgrad će svoj Dan i praznik Male Bogorodice 21. septembar dočekati ulepšan i sa rekonstruisanim objektima, koji će ne samo biti lepši, nego u prvom redu funkcionalniji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 306-1024x683.jpg

Naime, centralni program obeležavanja odvijaće se na platou ispred Centra za kulturu, koje će imati potpuno nov izgled. U tu svrhu iskorišćena su sredstva iz igre „Uzmi račun i pobedi“, koja su, može se reći, sami Dimitrovgrađani dodelili svome gradu, a kroz “glasanje preko radio talasa“ sami i odlučili da se upravo plato i rekonstruiše.

Reč je o sumi od oko dva i po miliona dinara, na šta je opština dodala još oko četiri i po miliona, tako da će ceo posao koštati 7 miliona dinara, rekao je za FAR predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 307-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 308-1024x683.jpg

Takođe je renovirana i sala Skupštine opštine. Taj posao je koštao 8 miliona dinara. Veći deo, od četiri miliona i osamsto hiljada dinara, izdvojilo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dok je opština Dimitrovgrad učestvovala sa tri miliona i dvesta hiljada. Sala neće dobiti samo potpuno nov izgled, nego i raspored za sedenje, a zahvaljujući novoj elektronskoj opremi i funkcionalnost prave parlamentarne dvorane.

This image has an empty alt attribute; its file name is 309-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 310-1024x683.jpg

Dan opštine, Dimitrovgrađani će dočekati i sa renoviranim ulaznim holom u Centru za kulturu. Zahvat je u potpunosti finansiran iz opštinskog budžeta, a vredi 10 i po miliona dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 311-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 312-1024x683.jpg

Isto tako će ljubitelji sporta i fudbala imati konforniji način za praćenje takvih manifestacija, jer su tribine na fudbalskom terenu u Sportskom centru „Park“ renovirane. Posao je koštao 19 milona dinara i najvećim delom je finansiran iz programa EU, dok je opština Dimitrovgrad participirala sa 15 odsto vrednosti.

Prema rečima Vladice Dimitrova tribine će biti u funkciji do Dana opštine, a na terenu će se održati koncert Lepe Brene, ali će fudbaleri još malo morati da sačekaju na svoje svalačionice, jer će njihov tehnički prijem biti obavljen posle koncerta, odnosno do kraja septembra.

Slobodan Aleksić

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar