U petak počinje trodnevno obeležavanje praznika opštine Dimitrovgrad

Nizom prigodnih manifestacija, u petak, 20. septembra otpočeće obeležavanje praznika opštine Dimitrovgrad. Na sutrašnjoj sednici Skupštine opštine odbornici će odlučivati kome će pripasti ovogodišnja opštinska nagrada, priznanja i posebno priznanje, a koja će biti dodeljena u subotu, 21. septembra, na svečanoj sednici od 13:00 časova u sali Centra za kulturu.

Program obeležavanja praznika opštine obuhvata izložbu starih zanata i seoskog nasleđa u Balkanskoj ulici u petak od 17:00 do 20:30 sati.

This image has an empty alt attribute; its file name is 321-1024x683.jpg

Na praznik „Roždestvo Presvete Bogorodice“ u subotu, 21. septembra od 8:00 časova, u gradskoj crkvi, biće služena praznična liturgija, a nakon toga centralnim gradskim ulicama krenuće Litije. Pre centralne svečanosti na koju su pozvani brojni gosti i zvanice iz Srbije i Bugarske, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović svečano će otvoriti renovirani plato ispred Centra za kulturu.

Nakon svečane sednice biće otvorena izložba „Sofija i Beograd – arheološki biseri“ na platou ispred Centra za kulturu.

U 21:00 sat u Sportskom centru Park biće održan koncert Lepe Brene.

Obeležavanje praznika opštine biće završeno u nedelju, 22. septembra. U Balkanskoj ulici u gradu, od 10:00 do 19:00 sati, biće održana manifestacija „Izađi mi na teglu“ – takmičenje u pripremanju ajvara.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar