a

Osnovci iz Bosilegrada na festivalu animiranog filma u Jagodini

Učenice šestog razreda Osnovne škole „Georgi Dimitrov“ u Bosilegradu Sanja Radojkov i Danka Stojnev uzele su učešće na festivalu animiranog filma „Animator Fest“ u Jagodini, koji se održava od 18. do 22. septembra. Članice škole za animaciju „MANIME“ predstaviće vršnjacima film „Krv život znači“. Ovim filmom učenice bosilegradske škole predstavile su se i publici u Vranju u okviru manifestacije „Zlatni puž 2019“, koja je održana od 9. do 13 septembra.

Cilj festivala je da promoviše umetnost dečje animacije i da otvori novi kulturni prostor za druženje i razmenu iskustava i ideja među mladima – kaže Jelica Vasileva Mitreva, pedagog u bosilegradskoj školi, koja zajedno sa decom učestvuje na festivalu u Jagodini.

Pored filmova u okviru pratećeg programa održaće se i likovne izložbe, masterkalas radionice i promocije gostujućih festivala.

B. Ivanov

Foto: Ljubiša Penev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar