Na festivalu sira i kačkavalja u Pirotu ukusi sa Stare planine, Italije, Francuske i Bugarske

U organizaciji Turističke organizacije Pirot, u saradnji sa Mlekarskom školom „DR Obren Pejić“ iz Pirota i uz podršku lokalne samouprave u veoma lepom ambijentu u parku pored Tvrđave „Kale“, održan je četvrti za redom Festival sira i kačkavalja. Manifestacija je izazvala veliko interesovanje ne samo učesnika, nego i posetilaca.

This image has an empty alt attribute; its file name is 516-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 517-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 518-1024x683.jpg

Učestvovalo je preko dvadesetak izlagača proizvoda od mleka iz nekoliko gradova regiona, proizvođača vina i rakija, a na sajmu su se našli i proizvodi domaće radinosti i suveniri. Sajam je poprimio karakter međunarodnog, s obzirom da su bila tri izlagača sireva iz inostranstva, Bugarske, Francuske i Italije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 519-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 520-1024x683.jpg

Pored već odlično poznatog pirotskog sira i kačkavalja svi koji su prisustvovali manifestaciji mogli su da probaju i francuske i italijanske sireve. Reč je o proizvodima kompanije “Francuske tajne” koji dolaze sa Alpa, iz oblasti Savoj. Italijanski specijalitet “kačo kavalo” su na licu mesta na roštilju topili i delili ogromnom broju prolaznika.

This image has an empty alt attribute; its file name is 521-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 522-1024x683.jpg

A uz sve ono što je u potpunosti opravdalo organizovanje Festivala sira i kačkavalja u Pirotu posetioci su uživali i u dobroj muzici.

T. Petrov (izvor: Pirotske vesti)

Foto: Pirotske vesti

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar