a

“Far” učesnik konferencije o medijima i pravosuđu

U Zadužbini Ilije Kolarca na Studentskom trgu u Beogradu, u sredu, 25. septembra biće održana jednodnevna konferencija o medijima i pravosuđu i ujedno će biti predstavljen priručnik naslovljen isto tako „Mediji i pravosuđe“, koji je namenjen sudijama, advokatima i tužiocima.

Pored njihovih predstavnika na skupu će učestvovati i predstavnici novinarskih udruženja i nevladinih organizacija koje se bave tom tematikom, kao i predstavnik Ministarstva kulture i informisanja.

Konferenciju će otvoriti svojim govorima Rut Stjuart, ambasadorka Australije u Beogradu i Andrea Oricio, šef misije OEBS-a u Srbiji.

U drugom delu, koji je nazvan “Pravosuđe i mediji – partneri ili suparnici?“, biće predstavljen priručnik koji se bavi takođe medijima i pravosuđem, ali ovoga puta u verziji za novinare i medijske radnike. Tu će i „Far“ svojim prisustvom i učešćem pokušati da da svoj mali doprinos temi i diskusijama.

Konferenciju će moderirati novinari Nedim Sejdinović i Sanja Kljajić, a organizuju je Misija OEBS-a, Ambasada Australije u Beogradu i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

S. Aleksić

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar