a

KUD „Caribrod“ po šesti put na Internacionalnom festivalu u grčkom letovalištu Paralija

Kulturno-umetničko društvo „Caribrod“ učestvovaće po šesti put na Međunarodnom folklornom festivalu „IFF PIERIA 2019“ koji će u subotu, 28. septembra biti održan u poznatom grčkom letovalištu Paralija.

„Ove godine pripašće nam čast da otvorimo i zatvorimo ovaj kulturni događaj. Ljubiteljima folklora u Grčkoj predstavićemo se sa dve koreografije – „Igre iz Caribrodskog kraja“ i „Šopske igre“ i očekujem odličan nastup naših mladih folklorista iz trećeg ansambla i narodnog orkestra“ – rekao je za FAR Dalibor Gligorov, umetnički rukovodilac KUD-a.

Na festivalu u Grčkoj nastupiće folklorni ansambli iz Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Litvanije.

Festival je revijalnog karaktera sa tradicijom dugom preko dve decenije i okuplja folklorne ansamble iz mnogih zemalja.

Put Paralije dimitrovgradski folkloristi kreću sutra u jutarnjim satima i tamo će boraviti do 1. oktobra.

Gligorov kaže da će po dolasku iz Grčke prvi i drugi ansambl KUD-a „Caribrod“ nastupiti na tradicionalnoj gastro-turističkoj manifestaciji „Vurdijada 2019“, koja će 19. oktobra biti održana u Babušnici.

On najavljuje da će sredinom oktobra krenuti upis novih članova u Kulturno-umetničko društvo.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar