Besplatna registracija elektronske adrese za privrednike

Privrednici još do ponedeljka mogu besplatno, u APR-u da registruju mejl adresu. Na to ih obavezuje Zakon o privrednim društvima a od 1. oktobra tu uslugu plaćaće 2.800 dinara, prenosi RTS.

Po hiljadu preduzeća dnevno na šalterima Agencije za privredne registre, podnese prijavu za registraciju elektronske adrese. Tako je poslednjih dana.
Registrovanu imejl adresu zakon propisuje zbog prelaska na elektronsko slanje rešenja APR-a i dostavljanja finansijskih izveštaja preduzeća. Oni koji su adresu registrovali i pre novog zakona, ne moraju to ponove da rade.

“Ova obaveza se odnosi na oko 400 hiljada privrednih subjekata i podrazumeva sva privredna društva, preduzetnike, ogranke i predstvištva stranih privrednih društava”, rekla je Mileva Jonić iz APR-a.

Na šalterima još danas i u ponedeljak, a u naredna tri dana prijava se može poslati i elektronski.

“Privredna društva popunjavaju registracionu prijavu promene, sa obaveznim podacima i obrazac 31, a preduzetnici takođe obaveznu prijavu promene i dodatak 16”, rekla je Mileva Jonić.

Dok žure da iskoriste besplatnu registraciju adrese za prijem elektronske pošte, preduzetnici podsećaju da ih je registracija firme koštala 1.000 dinara, a od oktobra će samo prijavu imejl adrese plaćati 2.800 dinara.

Izvor: RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar