a

Košarkaši „Dimitrovgrada“ poraženi od „Morave“ u Kup takmičenju

Košarkaški klub „Dimitrovgrad“ poražen je u subotu, 28. septembra, na domaćem terenu od ekipe „Morave“ iz Vladičinog Hana rezultatom 79:69, u utakmici prvog stepena Kup takmičenja KSS-a. Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Gligorije Kostić, sa dabl-dabl učinkom, 24 poena i 11 asistencija.

This image has an empty alt attribute; its file name is 645-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 646-1024x683.jpg

U regularnom delu susreta na semaforu je stajao rezultat 69:69. U dodatnih 5 minuta gostujući tim je iskoristio dekoncentraciju dimitrovgradskih košarkaša i plasirao se u sledeću fazu nadmetanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 647-1024x683.jpg

Nakon ispadanja iz Kupa, izabranici Bojana Jovanovića okreću se pripremama za novu takmičarsku sezonu u Prvoj muškoj regionalnoj ligi Istok, koja počinje drugog vikenda oktobra. U prvom kolu KK „Dimitrovgrad“ gostuje ekipi KK „Bor RTB“.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar