a

KUD “Caribrod” nastupom oduševio grčku publiku na festivalu “IFF PIERIA”

U podnožju planine Olimp, u poznatom grčkom letovalištu Paralija, kulturno–umetničko društvo “Caribrod” nastupilo je po šesti put na Međunarodnom folklornom festivalu “IFF PIERIA”. Svojim nastupom 28. septembra mladi folkloristi oduševili su grčku publiku i mnoge turiste, a od organizatora dobili su diplomu za učešće na festivalu i pehar.

This image has an empty alt attribute; its file name is 658-1024x683.jpg

“Nakon otvaranja i zatvaranja festivala, usledili su gromoglasni aplauzi, što označava da je publika bila zadovoljna. Na festivalu su učestvovala i kulturno–umetnička društva iz susedne Bugarske, Bosne i Hercegovine, Litvanije i Hrvatske. Ja sam prezadovoljan kako nastupom folklorista, tako i narodnim orkestrom. Bilo je to lepo druženje i još jedno lepo iskustvo” – izjavio je za portal FAR iz Grčke Dalibor Gligorov, umetnički rukovodilac KUD-a.

This image has an empty alt attribute; its file name is 659-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 660-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 661-1024x683.jpg

Na otvaranju festivala treći ansambl nastupio je “Igrama iz Caribrodskog kraja”, dok je manifestaciju zatvorio “Šopskim igrama”. Tokom boravka u Paraliji, folkloristi su imali priliku da šetaju divnom peščanom plažom ovog poznatog letovališta i uživaju u čarima Egejskog mora.

Po povratku iz Grčke, KUD “Caribrod” 19. oktobra očekuje nastup na tradicionalnoj gastro-turističkoj manifestaciji “Vurdijada 2019” u Babušnici.

T. Petrov

Foto: iz albuma Dalibora Gligorova

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar