UEFA Nedelja bazičnog fudbala obeležena u Pirotu

Fudbalski savez grada Pirota i Fudbalski savez Pirotskog okruga su uz podršku Fudbalskog saveza Srbije obeležili UEFA Nedelju bazičnog sporta, koja je održana od 23. do 30. septembra. Cilj manifestacije je da promoviše fudbal i zdrave životne navike.

This image has an empty alt attribute; its file name is 5-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 6-1024x683.jpg

U okviru obeležavanja ovog događaja, 27. septembra u prostorijama Fudbalskog saveza grada Pirota, održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti saveza u bazičnom fudbalu, a predstavnicima tridesetak amaterskih fudbalskih klubova, uglavnom iz pirotskih sela, uručeni su paketi sa fudbalskim loptama koji su donacija FSS-a.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 8-1024x683.jpg

Dan kasnije, 28. septembra, na mini-pič terenu kod zatvorenog bazena u Pirotu održan je „Festival fudbala“ pod sloganom „Igrajmo fudbal zajedno“. Svoja fudbalska umeća pokazali su dečaci i devojčice uzrasta od 6 do 12 godina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 9-1024x683.jpg

Nakon završetka Uefine nedelje bazičnog fudbala u Pirotu, svi učesnici su ovu sportsku manifestaciju ocenili veoma uspešnom, uz nadu da će naredne godine biti masovnija, kako bi doprinela popularizaciji i daljem razvoju fudbalske igre.

A. Todorov

Foto: Fudbalski savez grada Pirota

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar