a

UEFA Nedelja bazičnog fudbala obeležena u Pirotu

Fudbalski savez grada Pirota i Fudbalski savez Pirotskog okruga su uz podršku Fudbalskog saveza Srbije obeležili UEFA Nedelju bazičnog sporta, koja je održana od 23. do 30. septembra. Cilj manifestacije je da promoviše fudbal i zdrave životne navike.

This image has an empty alt attribute; its file name is 5-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 6-1024x683.jpg

U okviru obeležavanja ovog događaja, 27. septembra u prostorijama Fudbalskog saveza grada Pirota, održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti saveza u bazičnom fudbalu, a predstavnicima tridesetak amaterskih fudbalskih klubova, uglavnom iz pirotskih sela, uručeni su paketi sa fudbalskim loptama koji su donacija FSS-a.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 8-1024x683.jpg

Dan kasnije, 28. septembra, na mini-pič terenu kod zatvorenog bazena u Pirotu održan je „Festival fudbala“ pod sloganom „Igrajmo fudbal zajedno“. Svoja fudbalska umeća pokazali su dečaci i devojčice uzrasta od 6 do 12 godina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 9-1024x683.jpg

Nakon završetka Uefine nedelje bazičnog fudbala u Pirotu, svi učesnici su ovu sportsku manifestaciju ocenili veoma uspešnom, uz nadu da će naredne godine biti masovnija, kako bi doprinela popularizaciji i daljem razvoju fudbalske igre.

A. Todorov

Foto: Fudbalski savez grada Pirota

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar